Wildlands Emmen weer toegankelijk voor bezoekers

Foto: ANP Foto: "Vincent Jannink"

Wildlands Emmen is vanaf maandag 25 weer toegankelijk voor bezoekers. In verband met het coronavirus was de dierentuin bijna 80 dagen gesloten.

De dierentuin organiseerde maandagochtend een feestelijke heropening. Tim de Zwarte, voorzitter van de Wildlands klankbordgroep WILDfriends, knipte om tien uur ‘s ochtends het lint voor de entree door en opende daarmee officieel het park. Folkband Rapalje verzorgde muziek bij de heropening.

Maatregelen

Bezoekers moeten rekening houden met een andere dierentuin ervaring dan eerst. Zo zei woordvoerder Hanneke Wijshake daar eerder over: „Verwacht geen dagje dierentuin zoals je dat eerder gewend was.”

De dierentuin werkt nu met een maximum aantal bezoekers van 5000 kaarten per dag. Bovendien moet elk bezoek van tevoren gereserveerd worden. Ook als men al een in het bezit is van een geldig ticket of abonnement van Wildlands. De verkoop van tickets vindt uitsluitend online plaats via de website.

Naast veranderingen die plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen, heeft Wildlands ook een aantal andere plekken aangepakt. Zo heeft de Jungle Arena een nieuwe tribune, is het verblijf voor gordeldieren veranderd en is er extra beplanting uit Costa Rica. Ook heeft souvenirshop De Expeditie een nieuwe uitstraling gekregen en is het aantal rookplekken in het park is teruggebracht naar vijf aangewezen, afgeschermde locaties.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu