Winkeliersvereniging Emmen Vlinderstad schaft ondanks nieuwe coronamaatregelen koopavond niet volledig af (maar winkels sluiten wel een uur eerder)

Winkels in het overdekte winkelcentrum van Emmen. Foto: Google Streetview

Winkeliersvereniging Emmen Vlinderstad heeft besloten om ondanks de nieuwe coronamaatregelen de koopavond op donderdag niet volledig af te schaffen.

Wel is besloten dat de winkels een uur eerder moeten sluiten. In plaats van 21:00 uur zijn de winkels nu tot 20:00 geopend.

‘We merken dat er juist op de donderdagavond genoeg ruimte aanwezig is in ons centrum en winkels om de 1.5 meter te handhaven,’ vertelt Laurens Meijer, Centrummanager van Emmen Centrum. ‘Voor veel klanten geeft dit een rustig en veilig gevoel en juist dat willen we graag overbrengen.’

Nieuwe maatregelen

Het kabinet maakte dinsdagavond een reeks nieuwe maateregelen in de strijd tegen het coronavirus bekend. Zo is besloten dat winkels om 20:00 uur hun deuren moeten sluiten, behalve voor de levensmiddelenbranche. Met supermarkten wordt gesproken over een aangescherpt deurbeleid en scherpere hygiënemaatregelen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu