Zangdocent Martine Salomons start nieuw scholierenkoor. 'Je hoeft geen auditie te doen of in je eentje 'voor' te zingen'

Zangdocent Martine Salomons. Foto: Marjan Louwes

In Emmen start op maandag 27 september een nieuw scholierenkoor. Initiatiefneemster van de zanggroep V.I.P. (Voices In Progress) is zangdocent Martine Salomons. ,,Je hoeft geen auditie te doen of in je eentje voor te zingen.”

,,In Engeland en in Amerika is het heel normaal om te zingen in een studentenkoor”, vertelt Salomons. ,,Daar zijn prachtige voorbeelden van grote koren. Ik ben benieuwd of het lukt om voor jongeren in Emmen en omstreken een koor samen te stellen. Veel mensen houden van zingen en muziek, maar soms vinden ze het spannend om hun stem te laten horen. Daarom hoeven jongeren bij ons geen auditie te doen of in hun eentje ‘voor’ te zingen. We zingen allerlei repertoire, zoals popmuziek, musical, filmmuziek en andere stijlen. Deelnemers hebben inspraak bij de keuze van de nummers.”

Veel aandacht stemgebruik

Salomons verheugt zich erop om het koor V.I.P. te gaan leiden. ,,Ik besteed in de repetities veel aandacht aan het stemgebruik. Zo leren de deelnemers hun stem goed te gebruiken. Daardoor leren ze steeds beter zingen en zal het koor steeds beter klinken.”

Op maandag 27 september zijn jongeren welkom op een gratis les, die van 18.45 tot 19.45 uur wordt gehouden in de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen. Opgeven voor de repetitie kan door te mailen naar: info@martinesalomons.nl . De gratis les is tevens de eerste in een serie van tien repetities van de kersverse zanggroep. De organisatie van het koor is in samenwerking met De Kunstbeweging.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu