Zeventig leerlingen van het Hondsrug College in Emmen slagen voor hun veiligheidsdiploma. Zij mogen nu op een bouwplaats werken én op stage

Leerlingen van het Hondsrug College kunnen het VCA-veiligheidsdiploma in hun zak steken. Foto: Boudewijn Benting

Een kleine zeventig vmbo-techniekleerlingen van het Hondsrug College in Emmen hebben het VCA-veiligheidsdiploma behaald.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het certificaat is nodig om op een bouwplaats te mogen werken. Tweede-, derde- en vierdejaars vmbo-techniekleerlingen leerden hoe gevaarlijke situaties en handelingen op de werkvloer te herkennen én daarmee om te gaan. In totaal deden honderd leerlingen mee.

,,Met dit diploma kunnen de tweedejaars volgend schooljaar met een gerust hart aan hun stage beginnen”, zegt techniekdocent Dennis Schimmel. ,,Daarbij komt dat je de cursus niet meer tijdens de vervolgopleiding hoeft te volgen, zodat je die tijd in de studie kan steken.”

Extra én gratis

Het Hondsrug College is de enige school in Emmen die deze cursus gratis aan haar leerlingen beschikbaar stelt. ,,Wij bieden onze leerlingen iets extra’s aan. Iets dat hen tijdens een vervolgopleiding van pas komt. Denk aan bijvoorbeeld EHBO maar ook VCA.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Emmen
menu