Zweeloo is klaar voor de Cross Triathlon 2021

De organisatie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon, van links naar rechts: Anke Renkema, Patricia Adema, Wilfried Reuvers, Silvia Hollander en Ruth Ellen. Op de foto ontbreekt Olfred Nijenbanning. Eigen foto

De vierde editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon staat op zaterdag 25 september op het programma. Dit jaar wordt de cross triathlon – opnieuw in en rond het zwembad in Zweeloo - georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek.
Lees meer over
Emmen
Coevorden

De NOC*NSF heeft Coevorden uitgekozen als één van de vijf gaststeden voor de Nationale Sportweek. De gemeente wil de sportweek maximaal benutten om sport en gezondheid in alle wijken en dorpen in de schijnwerpers te zetten.

De Zwembad Zweeloo Cross Triathlon is uitermate geschikt voor zowel de beginnende recreanten als voor fanatieke duuratleten. Deelnemers kunnen kiezen uit vier categorieën:

• Kids triathlon (t/m 12 jaar) - 75 meter zwemmen / 3 kilometer fietsen / 950 meter lopen

• 1/16 triathlon - 250 meter zwemmen / 10 kilometer fietsen MTB / 2,5 kilometer lopen (cross)

• 1/8 triathlon - 500 meter zwemmen / 20 kilometer fietsen MTB / 5 kilometer lopen (cross)

• 1/8 triathlon estafette

De organisatie, bestaande uit Ruth Ellen, Silvia Hollander, Anke Renkema, Patricia Adema, Wilfried Reuvers en Olfred Nijenbanning, is al maanden bezig met de voorbereiding van het sportevenement. Het aantal aanmeldingen valt wat tegen en blijft duidelijk achter bij de editie van twee jaar geleden. Dat wekt echter niet direct verbazing bij Wilfried Reuvers: ,,Het is een trend die je dit seizoen bij alle buitensportevenementen ziet. Veel sporters durven het nog niet zo goed aan en weten niet hoe ze om moeten gaan met de geldende coronamaatregelen.”

Geen restricties meer

Omdat het vanaf 25 september niet meer verplicht is om 1,5 meter afstand te houden, zijn er ook geen restricties voor de cross triathlon. ,,Dus ruim baan voor de triatleten”, klinkt Patricia Adema enthousiast. ,,Inmiddels zitten we op bijna zeventig aanmeldingen, maar er is nog voldoende ruimte. Ons doel is minimaal 100 deelnemers en dat moeten we toch kunnen halen.”

,,We willen zoveel mogelijk sporters kennis laten maken met deze uitdagende sport”, vult Anke Renkema aan. ,,Daarom organiseren we dit jaar ook clinics voor zowel de kinderen áls de volwassenen om iedereen extra te motiveren mee te doen.”

De komende week is het nog mogelijk om op maandag en donderdag een borstcrawl-clinic te volgen in het zwembad onder professionele begeleiding van de Aelderzwemschool. Ook is het op die avonden mogelijk om gezamenlijk het MTB-parcours en het cross-loop parcours te verkennen en zo een extra training mee te pakken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via e-mail: zwembadzweeloocrosstriathlon@hotmail.com

Kinderen worden niet vergeten

Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. Op woensdagmiddag 22 september organiseert Zwembad Zweeloo samen met Buurtsportcoaches Gezond Coevorden en de Aelderzwemschool een Clinic Kids Triathlon voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Ze maken tijdens de clinic kennis met alle disciplines van de triathlon. De clinic duurt van 15.30 tot 17.00 uur en de deelname is gratis.

Meer informatie: www.crosstriatlonzweeloo.nl

Nieuws

menu