Samen met

Actie van visvereniging ’t Voorntje levert 270 euro op voor gevlucht gezin uit Oekraïne

Secretaris Egbert Kuipers van hengelsportvereniging ’t Voorntje overhandigde de cheque aan het gezin Hubariev, dat de oorlog in Oekraïne is ontvlucht. Eigen foto

De eerste viswedstrijd van hengelsportvereniging ’t Voorntje uit Oosterhesselen e.o. stond onlangs in het teken van het gezin Hubariev uit Oekraïne. Vader, moeder en drie dochters zijn vanwege het oorlogsgeweld hun land ontvlucht en verblijven op dit moment bij een gastgezin uit Schoonebeek.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

Het inleggeld van de openingswedstrijd werd door het bestuur van ‘t Voorntje verdubbeld. Ook de opbrengst van de verkoop van drankjes en snacks kwam ten goede aan de actie, die in totaal 270 euro opleverde. De leden van de hengelsportvereniging willen met hun initiatief helpen het gezin uit Charkov te voorzien in de eerste levensbehoeften.

,,We zijn allemaal getuige van de oorlog in Oekraïne en voelen ons geroepen om iets op touw te zetten. Ook in onze regio verblijven op dit moment Oekraïners, ze leven in grote spanning. Het is belangrijk dat we deze mensen een hart onder de riem steken. We doen wat we kunnen”, zegt het bestuur van ‘t Voorntje.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu