Samen met

Area Reiniging plaatst de eerste GFE-zuilen bij flats in Emmen

Wethouder René van der Weide opent de eerste GFE-zuil aan de Kerspellaan. Foto: Hansman Fotografeert

Area Reiniging is woensdag begonnen met het plaatsen van de GFE-zuilen voor bewoners van flats, appartementen en bovenwoningen in de gemeente Emmen. Hierin kunnen bewoners hun groente-, fruit- en etensrestenafval deponeren.
Lees meer over
Emmer Courant

In totaal worden er 260 GFE-zuilen geplaatst. Wethouder René van der Weide: ,,We hadden deze containers graag eerder willen plaatsen, maar door langere levertijden was dit helaas niet mogelijk. Daarom zijn we onze inwoners tegemoet gekomen door geen kosten te rekenen voor tien zakken restafval. Door de komst van de GFE-zuilen wordt afval scheiden gemakkelijker en dat is goed voor milieu en portemonnee.”

Biologisch afbreekbare zakjes

Om te voorkomen dat men andere soorten afval in de GFE-zuil doet, kunnen inwoners die openen met hun milieupas. Het storten van GFE-afval in deze zuil is gratis. Bewoners van de hoogbouw ontvangen een gratis bio-box met een rolletje biologisch afbreekbare zakjes. Zo kunnen ze in huis alvast gemakkelijk hun GFE-afval scheiden.

De gemeente Emmen heeft op 1 januari 2022 het afvalsysteem diftar ingevoerd. Hierbij wordt per huishouden geregistreerd hoeveel en wat voor soort afval wordt aangeboden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu