Samen met

Astrid Brinkman en Willie Banda exposeren hun schilderijen bij Inter Art in Emmen

Het werk 'Hidden stories' van Astrid Brinkman. Eigen foto

In de showroom van keuken- en badkamerzaak Inter Art in Emmen zijn tot en woensdag 25 mei abstracte schilderijen op groot formaat van Astrid Brinkman te zien. Willie Banda toont haar bloemenschilderijen die geschilderd zijn met verwarmde was.
Lees meer over
Emmer Courant

Brinkman, afkomstig uit Emmen, schildert het liefst abstract en op grote doeken. Ze gebruikt acrylverf en gemengde technieken. Haar schilderijen zijn niet zomaar composities, maar zijn ook verbeeldingen van verhalen. Warme kleuren, reliëf en gelaagdheid zijn kenmerkend voor haar schilderijen.

Banda, die uit Ter Apel komt, heeft zich helemaal toegelegd op het schilderen van bloemen in de encaustic-techniek. Ze gebruikt heel fijn gereedschap om de gekleurde bijenwas te verwarmen en op het papier aan te brengen. De encaustic-techniek werd eeuwen geleden al gebruikt voor het schilderen van fresco’s en iconen.

De expositie wordt georganiseerd door Galerie Beeldbrengers uit Emmer-Compascuum, waar de werkstukken eerder te zien zijn geweest. De tentoonstelling is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu