Samen met

Benefietavond voor Oekraïne levert 5.000 euro op

Emmeke Vierhout (tweede van rechts) neemt de cheque in ontvangst. Eigen foto

Een benefietavond voor Oekraïne, die in het Esdal College in Emmen werd gehouden, heeft vijfduizend euro opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor stichting De Leeuw Kyiv, dat humanitaire hulp verleent in het door oorlog verscheurde land. De avond was een initiatief van de serviceclubs Soroptimistclub Emmen, Ladies Circle Emmen en Inner Wheel Zuidoost Drenthe.
Lees meer over
Emmer Courant

Tijdens de avond vertelde Emmeke Vierhout een indrukwekkend verhaal over haar leven met echtgenoot Kees Huizinga in Oekraïne. Ze hebben al twintig jaar een boerenbedrijf in dit land en zien nu hoe in snel tempo enorme problemen zijn ontstaan door de oorlog. Het conflict leidt ook tot problemen wereldwijd, zo gaf Vierhout aan. Zo zijn er grote risico’s voor de voedselvoorziening omdat Oekraïne een grote wereldleverancier is van graan en (zonnebloem)olie. Twaalf procent van de calorieën die we eten komt uit Oekraïne en Rusland.

Met de Nederlandse stichting De Leeuw Kyiv biedt Vierhout, samen met andere mensen, concrete hulp in vooral dorpen waar de grote hulporganisaties niet komen. De 120 bezoekers waren erg onder de indruk van haar verhaal. Tijdens de avond verkochten de drie clubs diverse producten, waarvan de opbrengst ook naar stichting De Leeuw Kyiv gaat.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu