Samen met

Bloemen, gebak en slingers voor het echtpaar Oving: Na 65 jaar zijn Henk en Lammie nog steeds heel gelukkig met elkaar

Het echtpaar Oving. Foto: Harrie Oving

Als je bij je broer in de kost bent kijk je niet op van een vonk meer of minder. Toch sprong er eentje over die Henk Oving nooit meer zal vergeten. De 90-jarige Emmenaar, geboren en getogen in Buinen, werkte begin jaren vijftig aan de Europaweg in Schoonebeek. Bij smid Bertus Oving kwam hij Lammie Kramer (88) tegen.
Lees meer over
Emmer Courant

Het was van beide kanten liefde op het eerste gezicht die tot op de dag vandaag voortduurt. Dinsdag vierde het echtpaar hun 65-jarige trouwdag. Een mijlpaal die gevierd werd met familie, buren en vrienden en het zorgzame personeel van woonwijkcentrum Oostermarke.

Na hun trouwen ging het echtpaar inwonen bij de ouders van Lammie in Schoonebeek. Een aantal jaren later vonden ze een eigen plekje aan de Meerstraat in Emmen. Een dochter en een zoon werden geboren. Helaas mocht dochter Geke maar 33 jaar oud worden.

Genieten

Henk Oving werkte bij Ford garage Thedinga in Emmen en vertrok daar toen hij met de VUT ging. Stilzitten was er niet bij. Er was genoeg te doen, zoals meubels bezorgen, tuinonderhoud en klussen in huis. Tevens begon voor hen het grote genieten. Samen op de fiets door Nederland en Duitsland, maar ze hebben ook de nodige busreizen gemaakt.

Lammie Oving-Kramer zorgde na hun trouwen voor de kinderen en werkte als schoonmaakster in onder meer het gemeentehuis en de Johannes Postschool. Handwerken is haar grote passie. Daarnaast deed ze veel vrijwilligerswerk voor de kerk en was lid van het zangkoor. Ze genieten nu van de activiteiten in Oostermarke.

Dikke knuffel

Het jubilerende echtpaar werd uitgebreid in de watten gelegd, maar was extra blij met de knuffel van beide kleindochters. ,,Vanaf de geboorte staan opa en oma voor hen klaar en ze hebben samen vele uitstapjes gemaakt”, aldus zoon Harrie Oving.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu