Samen met

Column Henk Folkerts: Sorry

Henk Folkerts Eigen foto

De overeenkomst tussen Lil’ Kleine en de overheid? Ze zeggen net iets te vaak sorry! En ze zijn niet de enige. Onder meer de Belastingdienst, Marco Borsato, Mark Rutte, Jeroen Rietbergen, Koning Willem-Alexander, de stad Utrecht en Glennis Grace kunnen ook in het rijtje van ‘sorryzeggers’ gezet worden.
Lees meer over
Emmer Courant

Je hebt ook de categorie ‘kop in het zand stekers’. In deze categorie valt Marc Overmars, die net doet of zijn neus bloedt. Overmars had na zijn vertrek bij Ajax binnen een maand of twee weer een vergelijkbare functie bij FC Antwerp. Zijn vrouwelijke slachtoffers bij zijn vorige werkgever gaf hij daarmee een figuurlijke klap in het gezicht. Welke klap zou harder aankomen: die van Marc Overmars of Will Smith?

Tot slot de categorie weigeraars. Sywert van Lienden is daar het beste voorbeeld van. Hij wacht het onderzoek af voor hij onze 9 miljoen terugstort en excuses maakt aan alle vrijwilligers en bedrijven die hij erin heeft geluisd. Einde carrière Van Lienden.

De laatste keer dat ik sorry zei was toen ik per ongeluk een verkeerd telefoonnummer draaide. Mijn excuses werden geaccepteerd en het heeft verder niet de pers gehaald. Niets bijzonders dus.

Ik zou me echter wel kunnen voorstellen dat bouwbedrijf BAM excuses maakt voor het feit dat de Hondsrugtunnel na 8 jaar nog steeds last heeft van lekkage. De tunnel heeft nooit helemaal aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb altijd het idee dat het licht in die tunnel veel mooier zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld als de lampen wat sneller van kleur zouden veranderen dan dat ze nu doen. Als ik vanuit mijn werk naar huis rijd, ziet de tunnel er vaak hetzelfde uit als toen ik acht uur eerder naar het werk reed.

De gemeente gaat er opnieuw naar kijken, de wanden schijnen nog steeds te lekken.

Terwijl ik dit schrijf lees ik op Facebook dat er vier banners van de hekken bij China Lights zijn gestolen. De daders werden in de kraag gevat en zeiden dat ze dachten dat het wel kon. Hoor ik daar een sorry aankomen?

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu