Samen met

Column Henk Folkerts: Wachten

Henk Folkerts. Eigen foto

Van de fietsenstalling naar de hoofdingang bij het Scheper Ziekenhuis loopt een diepe geul. Het is u ongetwijfeld opgevallen. Dat die goot daar is ontstaan komt omdat ik dat stukje zo vaak heb gelopen.
Lees meer over
Emmer Courant

Verleden jaar kreeg ik wat lichamelijk ongemak en sindsdien ben ik kind aan huis in het Emmer hospitaal. Ik heb er ondertussen liters urine ingeleverd en een paar emmers met bloed achtergelaten. Als ik binnenkom groet iedereen me en word ik bij de voornaam genoemd. „Hé Henk, mooi dat je er weer bent.”

Ook bij de andere locaties van Treant kom ik geregeld. Sporen liggen er nog niet echt, maar zeker in Stadskanaal heb ik al een beginnetje gemaakt. Ze hebben er zelfs een straatnaambord bij gezet: Folkertsstraat . Onlangs was ik blijkbaar voor de 250e keer in het Scheper Ziekenhuis. Vanaf een podium in de gang sprak het volledige bestuur mij toe. Dat ze zo blij met me waren als patiënt en mijn loyaliteit en nog veel meer lieve woorden. Ik vond het erg sympathiek maar ook wel weer enigszins logisch, want uiteindelijk ben ik natuurlijk een wandelende goudmijn voor ze.

Zonder gekheid, ik heb eigenlijk geen idee of de kwaliteit van de hulpverlening goed is. Ik kan het niet vergelijken. De meeste artsen en verpleegkundigen, die ik spreek, zijn erg aardig voor me. Sterker nog, ze hebben het beste met me voor. Dat idee vind ik echt heel mooi.

Deze column schrijf ik terwijl ik aan het wachten ben bij de bloedafname. Want daar zijn ze goed in. Je laten wachten. Dit keer precies 45 minuten. Een afspraak maken had in mijn geval overigens geen zin.

En ik snap het goed hoor. Er zijn situaties dat anderen voorgaan. Verleden jaar was ik er zelf eentje die overal met voorrang geholpen werd. Maar na het praatje van het bestuur van het ziekenhuis ben ik wel naar ze toe gestapt. Ik vroeg of het goed is dat ik bij elke afspraak een kwartier later kan komen. Dat was okay.

Overigens gaat het met mij weer de goede kant op.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu