Samen met

DZOH en NWVV halen de titel binnen. Bargeres speelt nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse

De spelers van DZOH vieren het kampioenschap. Foto: Paul Barelds

DZOH speelt komend seizoen voor de tweede keer in zijn bestaan in de eerste klasse. De ploeg van interim-trainer Roy Stroeve deed zaterdagmiddag op sportpark Zwanenveld in Emmen wat het moest doen: winnen van Elim: 2-0. Daamee haalden de Emmenaren het kampioenschap van de tweede klasse J binnen.
Lees meer over
Emmer Courant

Voor DZOH ging het vorige week in Haren tegen Gorecht mis door de zenuwen. De Emmenaren verloren met 4-3. Daar leek het in de eerste helft van de seizoensfinale tegen SC Elim ook even op, maar dankzij twee treffers van invaller en supersub Tom Hiemstra werd de zege in de tweede helft veiliggesteld.

NWVV lachende derde; Bargeres in nacompetitie

Terwijl iedereen zich in Nieuw-Weerdinge al leek te verzoenen met de nacompetitie, pakte NWVV in de vijfde klasse F op de zinderende slotdag van de competitie de titel. De ploeg van Johan Hollen won zelf met 1-5 van Muntendam en profiteerde in de strijd om het kampioenschap optimaal van het 2-1 verlies van Scheemda bij SETA.

In het seizoen 1993/1994 wist NWVV voor de laatste keer het kampioenschap op te eisen. De runner-up speelde in het seizoen 2017/2018 voor het laatst in de vierde klasse, maar dat gebeurde via de nacompetitie.

In diezelfde klasse won Bargeres in eigen huis met 4-2 van Meeden en plaatste zich voor de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse. Bargeres speelt zaterdag in het Groningse Zeerijp in de play-offs tegen De Fivel.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu