Samen met

Directeur Harry Tupan van het Drents Museum sluit seizoen Kenniscafé Emmen af: 'Een tentoonstelling over Jannes. Waarom niet?'

Harry Tupan. Foto: Kiekko Fotografie

Een expositie over Jannes, met aandacht voor piraten en woonwagenbewoners in het Drents Museum. Met dat idee kwam directeur Harry Tupan tijdens de laatste aflevering van het Kenniscafé Emmen van dit seizoen. ,,Dat lijkt me nou leuk”, aldus Tupan.
Lees meer over
Emmer Courant

Tupan ging in op de ontstaansgeschiedenis van de instelling in Assen, dat als opvolger van het in 1854 gestichte Provinciaal Drents Museum een van de oudste musea van Nederland is. Vervolgens behandelde hij de grote exposities waarmee het Drents Museum zichzelf op de internationale kaart heeft gezet. Van het Terracottaleger van Xi’an in 2008 (354.000 bezoekers) tot de recente tentoonstelling Viva la Frida, over leven en werk van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Ondanks de lange onderbreking door corona trok deze expositie toch nog 140.000 bezoekers.

Expositie over Tjerk Vermaning

De museumdirecteur onderstreepte dat hij de controverse niet schuwt. De expositie over de omstreden archeoloog Tjerk Vermaning deed veel oud stof opwaaien. Met de aandacht voor de Drentse iconen Harry Muskee en Egbert Streuer werd een nieuw publiek binnengehaald. Aan toekomstplannen geen gebrek. In het najaar van 2023 komt er een tentoonstelling over Van Gogh die 140 jaar daarvoor voet op de Drentse bodem zette.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu