Samen met

Drents Museum-directeur Harry Tupan geeft zijn visie bij Kenniscafé Emmen: 'We zijn niet alleen voor het Drentse, maar voor het hele Nederlandse publiek'

Harry Tupan. Foto: Duncan Wijting

Harry Tupan, directeur van het Drents Museum in Assen, is op woensdag 13 april te gast bij het Kenniscafé Emmen. De laatste bijeenkomst van dit seizoen staat gepland in NHL Stenden. Tupan geeft zijn visie op de programmering van het Drents Museum en de uitstraling daarvan naar de samenleving.
Lees meer over
Emmer Courant

Tupan (Hoogeveen, 1958) studeerde museologie aan de Reinhard Academie in Amsterdam en kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij sinds 1980 verbonden aan het Drents Museum en na meerdere functies vervuld te hebben over de jaren heen is hij sinds 2017 algemeen directeur.

De afgelopen vijftien jaar waren in het Drents Museum grote tentoonstellingen te zien, zoals het Terracotta Leger van Xi’an – Schatten van de eerste keizers van China (2008), Kazimir Malevich – De jaren van de figuratie (2014), Iran- Bakermat van de beschaving (2018). Op dit moment is ‘Viva La Frida’ over Frida Kahlo te bezoeken. De exposities trokken veel bezoekers. ,,Nog meer dan we nu al doen, wil ik er heel sterk voor het publiek zijn”, vindt Tupan. ,,Niet alleen voor het Drentse, maar voor het hele Nederlandse publiek.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.kenniscafe-emmen.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu