Samen met

Drie initiatieven maken kans op de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen

Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen en de man die het initiatief nam tot het instellen van de Emmer Waarderingsprijs. Foto: Bianca Verhoef

Drie initiatieven maken kans op de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Inwoners kunnen tot en met 30 april hun stem uitbrengen op één van de drie kanshebbers.
Lees meer over
Emmer Courant

Bij de gemeente zijn acht heel verschillende initiatieven ingeleverd. De jury heeft daaruit dus drie gekozen. Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,We zien dat mensen ook afgelopen jaar weer creatief zijn geweest om in coronatijd mooie initiatieven uit te werken. Het is mooi om te zien hoe betrokken de inwoners van onze gemeente zijn. Ook deze keer hebben we initiatieven ontvangen uit meerdere dorpen. Vorig jaar hebben bijna duizend inwoners gestemd.”

Folk an de Gruppe

Folk an de Gruppe is het eerste initiatief dat kans maakt op de Waarderingsprijs. Het muziekfestival in Nieuw-Schoonebeek wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het publiek kan genieten van verschillende soorten folkmuziek, maar er is ook aandacht voor lokaal talent.

Daarnaast is een groep vrijwilligers in Barger-Oosterveld genomineerd. Om het centrum mooier te maken, hebben ze een grote kei (beste flinte) verplaatst van een boerenerf naar het centrum. De kei symboliseert de ligging en historie van het dorp. Een bank in de vorm van een veenkruiwagen staat er omheen. Ook staat er een antieke klok en komt er een informatiebord bij de kei.

Tot slot zijn twee vrijwilligers uit Schoonebeek in de race voor de Waarderingsprijs. Zij vangen boerenkatten op en zorgen dat er niet te veel kittens komen. Zo voorkomen ze ook dat deze katten zwerfkatten worden. De vrijwilligers werken hierbij samen met boeren en de dierenarts.

Winnaar wordt op dinsdag 10 mei bekend gemaakt

De winnaar wordt op dinsdag 10 mei bekend gemaakt. Aan de Waarderingsprijs is een bedrag van 1.000 euro verbonden. Stemmen kan via www.emmen.nl/waarderingsprijs . Inwoners die op papier willen stemmen kunnen bellen met telefoon 14 0591 of een formulier ophalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu