Samen met

Column Henk Folkerts: Een zooitje

Henk Folkerts. Eigen foto

De misselijkmakende aanval van Geert Wilders en de daaropvolgende huilpartij van VVD-fractieleider Sophie Hermans leidt de aandacht af van de discussie die ze voerden over de koopkrachtplaatjes.
Lees meer over
Emmer Courant

De vijandige woede van Farmers Defence Force-leider Mark van den Oever in de richting van het kabinet leidt ook de aandacht af van de stikstofproblematiek. Net als de pop die boven een snelweg hing.

Het zijn angstaanjagende omgangsvormen die slechts passen bij mensen, die geen argumenten meer hebben en voor wie het woord fatsoen helemaal niets meer betekent. Dit zijn alleen nog maar enkele voorbeelden van de verharding en radicalisering van de afgelopen week. Die radicalisering maakt dit zogenaamde tolerante land een stuk minder leuk om in te wonen.

Ons land is met piepende remmen helemaal vastgelopen. Alles staat stil, de huizenbouw, boeren kunnen niet investeren, bedrijven hebben te weinig personeel, justitie in de regio kan strafzaken niet meer behandelen, in Ter Apel mag je op een stoel slapen en als je je vakantie hebt geboekt moet je maar afwachten of je wel kunt vertrekken. Ondertussen komen er steeds meer mensen bij de voedselbank en groeit het aantal miljonairs nog altijd.

Kortom, het is een zooitje. Maar hoe dan verder?

Rutte zei ooit: „Voor visie moet je naar de opticien”. Een wel heel vreemde opmerking voor een minister-president, dus van hem hoeven we de oplossing niet te verwachten. Nee, zijn kabinetten hebben alles overboord gegooid. De marktwerking moet het maar oplossen. Grote vraagstukken, zoals bijvoorbeeld het stikstofprobleem, laat hij door de provincies oplossen. De vluchtelingen en de zorg laat hij aan de gemeenten.

Waar ik wel helemaal blij van werd, was het Alles Kids in Drenthe festival afgelopen weekend. Wat een enorm succes en wat een drukte! En behalve dat zag ik alleen maar blije en vrolijke kindergezichten. We zijn echt aan onze kinderen en kleinkinderen verplicht om in ieder geval anders met elkaar om te gaan en de problemen op te lossen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu