Samen met

Emmen.Toen (290): 'Dit ongeluk gebeurde tegenover het ouderlijk huis van mijn moeder'

De nieuwe opgave. Foto: Collectie Geert Meertens

Op de foto van vorige week was een ongeluk in Noordbarge te zien. Henni Garming vertelt: ,,Dit ongeluk gebeurde tegenover het ouderlijk huis van mijn moeder, dat was op de hoek Noordbargerstraat-Zuidbargerstraat.”
Lees meer over
Emmer Courant

Ze vervolgt: ,,De Zuidbargerstraat in Noordbarge, vanaf 1974 de Oude Zuidbargerstraat geheten, was de kruising met de Noordbargerstraat voor de school.” Tegenwoordig is dit de hoek Noordbargerstraat-Huizingsbrinkweg. Henni woonde met onder andere haar broer Berend in de boerderij naast de school.

Gerrit Bos meldt dat de foto is genomen op 22 mei 1934, vlakbij de toenmalige school van Akkerman. Het gaat om de NOLS-lijn van Emmen naar Oosterhesselen. ,,De eens zo drukke Zuidbargerstraat is tegenwoordig een stil weggetje door Noordbarge dat pal bij de wijk Bargeres eindigt.”

Nieuwe opgave

De foto van deze week komt opnieuw uit de collectie van Geert Meertens. De plek is nog herkenbaar, maar toch ingrijpend veranderd. Wie herkent de locatie en heeft nog leuke herinneringen aan deze plek? Wij horen het graag. Mail naar: mail@persbureaumartinlaning.nl of bel 06-51199666. Een reactie achterlaten op onze Facebookpagina kan natuurlijk ook.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu