Samen met

Emmen.Toen (291): 'Ik dacht eerst dat de Torenflat op de foto te zien was, maar dat is natuurlijk de Ten Kateflat'

De nieuwe opgave. Foto: Collectie Geert Meertens

Wim van den Hof reageerde op de foto van vorige week. ,,De foto is genomen in de Wilhelminastraat, ter hoogte van de Kapelstraat. Links op de voorgrond staat de kledingzaak van Boels, met op de achtergrond de Ten Kateflat. Op de hoek van de Kapelstraat bevond zich het kantoor van de krant Ons Noorden of misschien was het al het Nieuwsblad van het Noorden?”
Lees meer over
Emmer Courant

,,Dit is een foto gemaakt vanuit het zuiden, richting de Ten Kateflat”, meldt Piet Hobers. ,,Daar is nog een gedeelte van te zien, achter de bomen rechts. Links op de foto staat het pand van de familie Boels. Bovenin woonden Gerard en Truus, daaronder volgens mij de ouders van Gerard. Op de begane grond was de winkel van Bert Zomer kantoorinterieur gevestigd. Aan de linkerkant is nog net het uithangbord van het Nieuwsblad van het Noorden te zien. Aan deze kruising is tegenwoordig ijssalon Toscana te vinden. Aan de andere kant is de trap naar het overdekte winkelcentrum.”

,,Oh, nu zie ik het ook”, schrijft Alianne Louissen. ,,Ik dacht eerst dat de Torenflat op de foto te zien was, maar dat is natuurlijk de Ten Kateflat. Links is kledingwinkel Boels te zien. Het grappige is dat ik recht tegenover wokrestaurant Flamingo woon, in de Matisflat, en het toch niet zag. Rechts bevond zich vroeger automatiek Bos.”

Alle lezers weer dank voor de reacties. Hopelijk komen ook deze week weer boeiende herinneringen aan de plek naar boven naar aanleiding van deze foto uit de collectie van Geert Meertens. Reacties kunnen weer gemaild worden naar: mail@persbureaumartinlaning.nl . Bellen kan ook op 06-51199666. Vanzelfsprekend kan ook een reactie achtergelaten worden op onze Facebookpagina. Heel veel plezier.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu