Samen met

Emmen.Toen (296): 'Een historische plek met een hoge culturele waarde'

De nieuwe opgave. Foto: Collectie Geert Meertens

,,Het is de prachtige villa van de familie Oosting. Jan Oosting was notaris. Links op de foto is zijn zoon Willem te zien, grondlegger van het Noorder Dierenpark. Daarnaast staat Miemi op de foto. Zij is de oudste dochter van de familie Ten Kate, bekend van de Emmer Courant”, schrijft Jan de Klein.
Lees meer over
Emmer Courant

,,Een historische plek met een hoge culturele waarde. Vandaar dat het direct herkenbaar is. Het is het ouderlijk huis van de grondlegger van de dierentuin”, aldus Rika Jonkers.

Anne Pijpker reageert via Facebook: ,,Op de foto zien we de Hoofdstraat. In het pand was later het Oosting Instituut gevestigd. De kippenschuren aan de Odoornerstraat waren er een onderdeel van. Die zijn al lang verdwenen.”

Henk Wagenaar schrijft: ,,Dit was in de oorlog het distributiekantoor. De Emmenaar, die inmiddels dik in de tachtig is, kan het pand zich nog uit zijn kindertijd herinneren.

Ook deze week is Emmen.Toen goed voor leuke reacties. Heb jij ook foto’s die leuk zijn voor deze rubriek? Bijvoorbeeld uit de jaren tachtig of negentig? Denk aan beelden van de drukke Hoofdstraat op uitgaansavonden bij discotheek Topaz. Of de opening van de Traverse. Wij plaatsen ze graag!

Dan de opgave van deze week. De foto komt opnieuw uit de collectie van Geert Meertens. Op welke straat kijken wij uit? Laat het ons weten via e-mail: mail@persbureaumartinlaning.nl , telefonisch: 06-51199666 of onze Facebookpagina.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu