Samen met

Emmen.Toen (297): 'Alle huizen zijn gesloopt om plaats te maken voor de dubbelbaans Dordsestraat'

De nieuwe opgave. Foto: Collectie Geert Meertens

,,Dit is de Dordsestraat. Hier heb ik ooit gewoond”, aldus mevrouw Nuter uit Nieuw-Schoonebeek over de foto van vorige week. ,,Mijn huis staat er niet meer. Dat is nu de rechterbaan van de Dordsestraat, tegenover het Meerveld. Emmen is zo veranderd! Alle huizen vanaf de Wilhelminastraat tot aan de Bokslootweg zijn gesloopt. Alles is onteigend om plaats te maken voor de dubbelbaans Dordsestraat.”
Lees meer over
Emmer Courant

Fineke Hemme-Kuipers schrijft: ,,Dit is de Dordsestraat met de blokken van het Meerveld waar ik ben geboren. Later zijn wij verhuisd naar de Dordsestraat, voorbij het Meerveld. Op de foto is het huis te zien van bakkerij Schoemaker en de spoorbaan. Aan de andere kant van de straat staan de veertien woningen, en nog enkele andere.”

Ook Egbert A. Meijer droomde weg toen hij de foto zag. ,,Op de voorgrond woonde Piet Doek. Hij was broodbezorger en een bekend scheidsrechter. Daarnaast woonde bakker Harm Schoemaker, vervolgens Ossel. Wij woonden direct naast Piet Doek en hadden een garagebedrijf wat eerst een sloperij was. Later was daar onder andere BMW-dealer E. Meijer en Zonen gevestigd.”

De foto van vorige week maakte veel los. Er kwamen veel mailtjes en telefoontjes binnen. Heel erg bedankt daarvoor. Deze week een nieuwe opgave uit de oude doos. Wederom uit de collectie van Geert Meertens. Weet jij waar we hier naar kijken? Laat het ons weten via e-mail: mail@persbureaumartinlaning.nl of telefonisch: 06-51199666. Reageren via Facebook kan natuurlijk ook.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu