Samen met

Emmen.Toen (299): 'Onderweg zag ik uit het gebouw overal rookwolken komen'

De nieuwe opgave. Foto: Henk Reinders

De foto van de brand in het Esdal College op woensdag 6 augustus 1997 haalde bij veel mensen herinneringen naar boven. Zo ook bij Marrissa Brand: ,,Ik zal het nooit vergeten, wat een drama was dat.”
Lees meer over
Emmer Courant

,,Het was de start van mijn examenjaar. Drie weken later naar school, waardoor we extra hard moesten werken om klaar te zijn voor de eerste tentamens. Het jaar werd afgesloten op een andere, vreemde school. Dat is niet hoe het hoort te zijn.”

Arjan Binnenmars werkte op de dag van de brand in het Scheper Ziekenhuis ,,De brandgeur was daar duidelijk te ruiken. Ik zei gekscherend tegen patiënten, dat we die avond zouden gaan barbecueën. Thuis hadden ze alvast de barbecue aangestoken. Ze wisten nog niet dat de toenmalige GSG in de hens stond. Om vijf uur reed ik naar huis en onderweg zag ik uit het gebouw overal rookwolken komen.”

Ook bij Carolien Hofkamp riep de foto emoties op: ,,Dit was de GSG aan de Oosterstraat. Ik vond het heel indrukwekkend om daar als brugpieper mijn middelbare schoolcarrière te starten. Zo ontzettend jammer dat dit gebouw afgebrand is.”

Bij de brand, 25 jaar geleden, bleven een deel van de school en het aanpalende theater De Muzeval gespaard. Ruim acht maanden later verwoestte een brand alsnog de rest van het schoolgebouw.

Deze week opnieuw een foto van Henk Reinders. Deze dateert uit 1993. Nog niet eens zo lang geleden, maar toch is er op deze plek veel veranderd. Waar is deze foto genomen en wie is de man in de auto? We zijn benieuwd naar jullie reacties. Dat kan via e-mail: mail@persbureaumartinlaning.nl , telefoon 06-51199666 of de Facebookpagina van de Emmer Courant.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu