Samen met

Emmer sportschool Garuda Gym ontvangt keurmerk Vechtsportautoriteit

Vechtsport. Foto: Pixabay

Garuda Gym/Vechtsportschool Emmen heeft het keurmerk Vechtsportautoriteit ontvangen. De sportschool aan de Verlengde Spoorstraat voldoet hiermee aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.
Lees meer over
Emmer Courant

Eigenaar Marc Hobers verzorgt lessen in muay thai, mma, karate, taekwondo, aikido en tai jutsu voor volwassenen en jongeren van alle niveaus.

Voorzitter Herbert Dekkers van de Nederlandse Vechtsportautoriteit: ,,Op dit moment mag iedereen zich nog trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport. Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.”

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

‘Rotte appels’ worden geweerd

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de ‘rotte appels’ gaan weren en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden. ,,Ook voor sporters is het keurmerk goed”, stelt Dekkers. ,,Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu