Samen met

Harry Tuinman en Diana de Vreeze exposeren schilderijen, foto’s en pasteltekeningen in Galerie Beeldbrengers

Werk van Harry Tuinman. Beeld: Harry Tuinman

Harry Tuinman en Diana de Vreeze exposeren van zaterdag 7 mei tot en met zondag 26 juni hun werk in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Beide kunstenaars tonen schilderijen, foto’s en pasteltekeningen.
Lees meer over
Emmer Courant

Harry Tuinman, die arbeids- en organisatiepsycholoog was, is sinds 2006 actief als beeldend kunstenaar. Nadat de Groninger was gestopt met zijn werk, ging hij opleidingen volgen om zich verder te ontwikkelen in de disciplines schilderen en fotograferen. Hij schildert, naar eigen zeggen, ‘Freudiaans’. Dat wil zeggen dat hij zich bij de eerste opzet laat leiden door het ‘onbewuste’. In de beelden die zo ontstaan, zie je zijn belangstelling voor natuur, cultuur, architectuur en etnografische kunst.

Dieren en mensen

‘Passie met pastel’, dat wil Diana de Vreeze-de Prez uit Nieuw-Amsterdam uitbeelden op papier. De Vreeze tekent dieren, stillevens en mensen en in al haar tekeningen zijn het gevoel en warmte voor het onderwerp terug te zien. Op haar Facebookpagina laat zij stap voor stap het ‘werk in uitvoering’ zien.

Op zaterdag 7 mei vindt om 14.00 uur de opening plaats. Galerie Beeldbrengers is elke zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu