Samen met

Japans restaurant Doré-Mie in Klazienaveen opent zijn deuren

Ilse Kiers en wethouder Guido Rink verrichten de officiële openingshandeling. Foto: Richard Broekhuijzen

Japans restaurant Doré-Mie in Klazienaveen heeft deze week zijn deuren geopend. De officiële openingshandeling van het etablissement aan het Van Echtenskanaal NZ werd verricht door eigenaresse Ilse Kiers en wethouder Guido Rink.
Lees meer over
Emmer Courant

Het restaurant wordt gerund door Ilse Kiers, samen met Martin Hofstede. Beide ondernemers wonen in Klazienaveen. Kiers heeft veel ervaring in de horeca. Ze heeft zich op zowel nationaal als internationaal niveau in de kijker weten te spelen als talentvolle chef-kok. Hofstede is al ruim twintig jaar werkzaam als ondernemer in binnen- en buitenland. Hij zag in Kiers de ideale partner om juist in zijn woonplaats een eigen zaak op te bouwen. Het idee om het restaurant te beginnen is ontstaan nadat Kiers in 2020 als gevolg van de lockdownmaatregelen voor de horeca zonder werk kwam te zitten.

Sushi

Doré-Mie is gebaseerd op de Japanse keuken, waarvan sushi uiteraard een belangrijk onderdeel uitmaakt. Hofstede: ,,Tevens is een aantal bekende vleesgerechten aan de kaart toegevoegd, om ook de gasten tegemoet te komen die onvoldoende bekend zijn met sushi of het nog nooit geproefd hebben.”

Er is volgens Hofstede bewust gekozen voor een open keuken met een zwevende bar. ,,Op deze moment kan de gast zien wat er daadwerkelijk gebeurt in de keuken en dat alle producten echt vers zijn. Bovendien kopen we de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal in. Daarnaast wordt er elektrisch en dus gasloos gekookt”, benadrukt Hofstede.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu