Samen met

Leerlingen cbs Braakhekke leren om te gaan met het verkeer: ANWB Streetwise komt op bezoek

De leerlingen maakten kennis van de diverse aspecten van het verkeer. Foto: Joyce Seijbel

De leerlingen van cbs Braakhekke in Emmer-Compascuum leerden beter om te gaan met het huidige verkeer. Streetwise, het verkeerseducatieprogramma van de ANWB, was woensdag te gast op de basisschool, die het belangrijk vindt om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van de kinderen.
Lees meer over
Emmer Courant

Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast legde Streetwise veel nadruk op afleiding in het verkeer door het gebruik van de smartphone. Leerlingen werden bewust gemaakt van eigen - mogelijk gevaarlijk - verkeersgedrag. Ook was er aandacht voor hoe kinderen veilig kunnen fietsen met een fietshelm.

Verkeersgeluiden

Bij de jongste leerlingen werd onder meer aandacht geschonken aan het herkennen van gevaren en verkeersgeluiden, het belang van veilig fietsen met een fietshelm, veilig oversteken, het gebruik van de autogordel en een autostoeltje.

Afleiding in het verkeer was een belangrijk onderdeel van de les voor de kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. Ze mochten plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een lesauto en zelf remmen om de reactietijd, de remweg en het effect van het dragen van de autogordel bij een noodstop te ervaren.

Gebruik van de mobiele telefoon

Bij de leerlingen uit de groepen 7 en 8 lag de nadruk op het gebruik van de mobiele telefoon en fietsvaardigheden. Zo legden de kinderen een uitdagend fietsparcours af.

Omdat 20 april is uitgeroepen tot ‘De dag van de fietshelm’, vertelde een arts over het belang van het dragen van een fietshelm. Leerlingen kregen uitleg over de werking van de hersenen en de risico’s die je loopt als je (hard) op je hoofd valt. ,,Het was een leerzame en waardevolle ochtend”, aldus directeurJoyce Seijbel.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu