Samen met

Leerlingen van de Thriantaschool in Emmen kunnen het beste koken. Hun pizza Arcobaleno komt op de menukaart van restaurant Parc Sandur

De leerlingen zijn heel blij met de prijs. Foto: Gemeente Emmen

De leerlingen van de middenbouw van de Thriantaschool uit Emmen kunnen het beste koken. Hun vrolijke regenboogpizza ‘pizza Arcobaleno’ behaalde de meeste punten en daarmee wonnen de scholieren de kinderkookwedstrijd Kindermenu 2.0.
Lees meer over
Emmer Courant

In totaal waren er vijf gezonde gerechten bedacht en bereid. Chef-kok Rob Pijpstra van het restaurant in Parc Sandur beoordeelde de gerechten op samenstelling, kleur, smaak, creativiteit en presentatie.

Wethouder Dewy Leal: ,,Het is mooi om te zien hoe enthousiast kinderen heerlijke gerechten bereiden tijdens deze kookwedstrijd. Ik ben blij dat ze op deze manier leren koken met gezonde streekproducten.” Leal zette de leerlingen van Thriantaschool in het zonnetje op het schoolplein. De leerlingen ontvingen het Kindermenu 2.0 kookboek.

Winnende recept komt op de menukaart

Het winnende recept ‘pizza Arcobaleno’ komt op de menukaart van het restaurant in Parc Sandur. Chef-kok Rob Pijpstra verzorgt binnenkort een kookworkshop voor de leerlingen van de Thriantaschool.

Alle overige winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in het kookboek. In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets of een pannenkoek.

Omdat het ook gezonder kan, daagden de initiatiefnemers provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond basisscholen, kinderopvang en ouders uit om samen met de kinderen mee te doen aan de kookwedstrijd. Het doel van Kindermenu 2.0 is dan ook om een lekker, regionaal en gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu