Samen met

Lefier verduurzaamt 56 woningen in Erica: Energierekening voor de huurders gaat omlaag

Deze woningen in Erica worden verduurzaamd. Foto: Lefier

Woningcorporatie Lefier verduurzaamt de komende maanden 56 woningen aan de Omhaal en het Kolkje in Erica. Na de werkzaamheden zullen de woningen beschikken over energielabel A. Dat betekent een goed geïsoleerde, duurzame en comfortabele woning. Huurders kunnen bovendien kiezen voor zonnepanelen, waardoor de energierekening nog verder omlaag gaat.
Lees meer over
Emmer Courant

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Buursema Bouwbedrijf uit Sleen en starten volgende week. Alle bewoners hebben ingestemd met de verduurzaming, die onder andere bestaat uit het vervangen van de dakpannen, panlatten en goten, het isoleren van de buitenmuren en het plaatsen van HR++-glas. Bij enkele woningen worden tevens nieuw sanitair en een nieuwe keuken geplaatst. Ook andere werkzaamheden, zoals schilderwerk, worden de komende tijd uitgevoerd.

Lagere energierekening

Na de werkzaamheden, die tot begin november zullen duren, profiteren de huurders van een lagere energierekening. De huurverhoging die na de werkzaamheden in rekening gebracht varieert van 9 tot 17 euro per maand. Dit bedrag is vrijwel altijd lager dan het bedrag dat bespaard kan worden op de energierekening, waardoor huurders ook financieel van de verduurzaming profiteren.

De hoekwoningen worden standaard voorzien van vier zonnepanelen, nodig om energielabel A te krijgen. Daarnaast kunnen bewoners kiezen voor extra panelen. Deze bijdrage is lager dan de verwachte besparing op de energierekening, waardoor huurders profiteren. Dit geldt uiteraard ook voor bewoners van de tussenwoningen, die ook de mogelijkheid hebben zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen.

De 56 woningen in Erica maken deel uit van in totaal 2.500 huurwoningen in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Stadskanaal en Emmen die Lefier de komende drie jaar verduurzaamt naar energielabel A. Deze woningen beschikken nu nog over een energielabel D of lager.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu