Samen met

Marieke Pallada uit Emmen debuteert als schrijfster: 'Met je donatie voor mijn boek steun je tevens de natuur'

Marieke Pallada. Eigen foto

Marieke Pallada brengt in oktober haar eerste boek uit: ‘Steen der schaduwen’. Om de kosten te dekken, is de 44-jarige schrijfster uit Emmen een crowdfundingsactie gestart. ,,Ik heb er tevens een goed doel aan gekoppeld. Voor een deel van de opbrengst worden bomen geplant. Dus met je donatie voor mijn boek steun je tevens de natuur.”
Lees meer over
Emmer Courant

Steen der schaduwen is een boek in het fantasy-genre. Het is volgens Pallada een verhaal over liefde, wraak en toewijding. Haar debuut verschijnt dit najaar bij uitgeverij Zilverbron uit Naaldwijk.

De actie loopt via Voordekunst, een platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Onder het motto ‘Een boom voor een boek’ kunnen donateurs de Emmer schrijfster op verschillende manieren steunen. ,,Als je voor 35 euro doneert, ontvang je een gesigneerd exemplaar. En als je in Emmen of directe omgeving woont, breng ik mijn boek zelfs persoonlijk bij je thuis.”

Ik wandel graag met mijn hondje door het bos

Een deel van de opbrengst van haar boek Steen der schaduwen gaat naar het Buitenfonds, een in 2013 opgerichte stichting die zonder winstoogmerk geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. ,,Ik ben gek op de natuur, ik wandel graag met mijn hondje door het bos. Met deze crowdfundingsactie wil ik dus iets terugdoen voor de natuur”, aldus Pallada.

Het is de bedoeling dat door haar actie bomen worden geplant in het bosgebied tussen Gees en Meppen. ,,Daar kom ik graag, het is een mooi gebied. Ik heb bewust gekozen voor een plek dichtbij huis. Zo kunnen mensen, die hebben gedoneerd, het resultaat met eigen ogen zien.”

Steen der schaduwen is vanaf oktober ook in de boekhandel verkrijgbaar. ,,Het is het eerste deel in een serie. Het is de bedoeling dat het tweede deel volgend jaar verschijnt”, besluit de Emmense. Meer informatie over de crowdfundingsactie is te vinden op de website: www.voordekunst.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu