Samen met

Marktplein in Emmen kleurt groen: Metersgrote bellen op Emmen Goes Eco

Emmen Goes Eco. Foto: Linda Meijer

Het Marktplein in Emmen kleurde zondag weer groen. Tijdens het duurzaamheidsevenement Emmen Goes Eco was het plein gevuld met kramen en stands vol duurzame, lokale producten en sociale initiatieven. Zo werden er ecovriendelijk speelgoed en handgemaakte tassen aangeboden. Bezoekers konden een ritje maken op een elektrische scooter en een fruitboom adopteren.
Lees meer over
Emmer Courant

Ook voor kinderen was er van alles te doen. De stand met duurzaam speelgoed van Juffrouw Knots trok veel bekijks. Kinderen mochten hier zelf metersgrote bellen maken van biologisch sop. Bobbie de opruimbeer kwam langs om samen afval te ruimen en te sorteren in de juiste afvalbak.

Boeddha van afvalhout

Kunstenaar Tashi Norbu van het Tibetaans Museum bouwde live een boeddha van afvalhout. De uitbundige zonnestralen en vrolijke muziek van zanger Eric Stevens maakten de middag compleet.

Emmen Goes Eco vormde tevens het startschot van het bomen adoptieplan 100xTrees4Life. Voor elke geadopteerde boom plant de Soroptimistclub Emmen een of meer bomen in Mali met als doel daar erosie tegen te gaan en vrouwen economische zelfstandigheid te geven.

Tegelijkertijd worden bomen geplant in Nederland. De Soroptimistclub doet dit samen met de sociale stadstuin Groei Grond in het Rensenpark. Tijdens het evenement zijn tien certificaten voor adoptie uitgegeven.

Emmen Goes Eco is een initiatief van sociale onderneming 4 Green Support, in samenwerking met ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu