Samen met

Originele Elvis muzikanten spelen in het Atlas Theater in Emmen

The Elvis Concert. Foto: Arjan Deelen

In het Atlas Theater in Emmen is op vrijdag 22 april ‘The Elvis Concert’ te zien. Aan deze productie werken onder andere drummer Bob Lanning (74) en koorzanger Jim Murray (75) mee. Lanning en Murray speelden in de TCB-band, een groep professionele musici die de persoonlijke begeleidingsband van Elvis Presley vormde.
Lees meer over
Emmer Courant

Lanning vertelt: ,,We zijn dit begonnen omdat we vonden dat Elvis een show verdiende die met respect en authenticiteit gedaan werd. We waren allemaal moe van die belachelijke kerels in die witte glitterpakken. Dat heeft niets met Elvis te maken.”

De show, die veertien jaar geleden is ontstaan, is vooral een succes in Nederland en Scandinavië. ,,We voelen dat Elvis nog steeds onder ons is als we repeteren”, zegt Murray.

Beide muzikanten zeggen dat deze show heel dicht komt bij het gevoel van de originele Elvis shows waar ze beide aan meegewerkt hebben. ,,We doen onder meer zijn gospels. Elvis hield veel van gospelmuziek. Hij vond er zijn rust in. En in deze moeilijke tijd is het ook wel passend. Maar we doen ook al zijn hits en de klassiekers, zoals Suspicious Minds en Devil In Disguise . Het gaat een feest worden!”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu