Samen met

Roon Staal speelt bekende covers in de Veenkerk in Klazienaveen Noord

Zanger en pianist Roon Staal. Foto: Fashion Catch

Zanger en pianist Roon Staal speelt op donderdag 23 juni in de Veenkerk in Klazienaveen-Noord. Op het programma staan bekende covers zoals The Boxer en The Sound Of Silence van Simon & Garfunkel. Het optreden van de 42-jarige zanger is onderdeel van zijn zomertour die op donderdag 9 juni van start gaat.
Lees meer over
Emmer Courant

Al op 11-jarige leeftijd speelt Staal, neef van de bekende Groninger Ede Staal, de rol van Gavroche in de nationale hit musical Les Misèrables . Hierna volgden rollen in de musicals Tommy in 2002, Rembrandt in 2006 en de zeer succesvolle musical Petticoat in 2010/2011. In de rockopera Tommy speelde Staal de doofstomme en blinde jongen Tommy die het al flipperend tot Pinball Wizard schopt.

Het nummer Help Me Through The Night van oom Ede coverde hij in 2000 met zijn broer Roelf, een lied dat de basis legde voor Staal’s verdere muzikale carrière.

Imagine van John Lennon

In de Veenkerk brengt Staal niet alleen werk van Simon & Garfunkel, maar bijvoorbeeld ook I Have A Dream van Abba, Anthem of Europe van Ludwig van Beethoven, Imagine van John Lennon en eigen werken zoals Promise , The Garden Of Light en By Her Side .

Zowel zijn trouwe als nieuwe publiek omarmt de warme heldere stem en pianoklanken van Roon Staal die dan weer vredig en zacht zijn en even later wervelend. De kleinschalige concerten in akoestiekrijke kerken geven een intieme sfeer tussen het publiek en Staal.

Het concert begint om 20.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu