Samen met

Ruim 170 kleuters van zeven basisscholen maken kennis met verschillende media

Jannie Kuipers van de bibliotheek in Emmer-Compascuum laat de leerlingen kennismaken met media. Eigen foto

Ruim 170 kinderen van zeven basisscholen in de gemeente Emmen maken de komende tijd kennis met verschillende soorten media. De kinderen hebben van de bibliotheek een media-ontdekpakket gekregen. Die bevat een prentenboek, spelmaterialen en tips voor ouders om samen met hun kind op ontdekkingstocht te gaan en te proeven aan verschillende media.
Lees meer over
Emmer Courant

Kinderen groeien tegenwoordig op in een wereld vol schermen. ,,Hoe zorg je ervoor dat in de beginjaren van kinderen een goede basis wordt gelegd qua taalontwikkeling, lezen en mediagebruik? Door het media-ontdekpakket worden de kinderen uitgedaagd om voor te lezen, te kijken, spelen en te doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten”, aldus de initiatiefnemers.

Op school gaan de kinderen ook aan de slag; het prentenboek wordt voorgelezen, kinderen spelen met diverse media en het thema van het pakket Fietsen maar! staat de komende tijd centraal. Zo kunnen de leerlingen een bezoek brengen aan de plaatselijke fietsenmaker, komt er een fiets in de klas of een verkeersplein op school. Zo wordt er een brug geslagen tussen de activiteiten op school en thuis.

Het media-ontdekpakket is verspreid op de basisscholen de Dreske (Roswinkel), Braakhekkeschool (Emmer-Compascuum), de Meent (Emmer-Compascuum), ’t Koppel (Nieuw-Weerdinge), de Runde (Emmer-Compascuum), de Esdoorn (Weerdinge) en de Bentetop (Nieuw-Weerdinge).

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu