Samen met

Schoonebeek viert dat er 75 jaar wordt gevoetbald in het dorp

Voetbal. Foto: Pixabay

Schoonebeek viert in juni dat er 75 jaar wordt gevoetbald in het dorp. De gehele maand staan er allerlei activiteiten op het programma in het oliedorp. Hoogtepunt is het Voetbal Festijn Schoonebeek op zaterdag 18 juni.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

SVV ‘04 is de huidige voetbalvereniging in Schoonebeek. De club ontstond in 2004 door een fusie van zaterdagclub Minjak, opgericht in 1947, en zondagvereniging SC Oranje, dat in 1958 van start ging.

Burgemeester Eric van Oosterhout geeft op woensdag 1 juni in de Waag’nschuur bij de Zandstrooiboerderij het startschot voor de feestmaand. Direct na de opening is een expositie te zien in zowel de Waag’nschuur als ’t Aole Gemientehoes. Om 20.30 uur start een afterparty in ‘t Aole Gemientehoes.

Ter gelegenheid van het jubileum is een wandelroute van 5 kilometer uitgezet. Onderweg zijn 42 foto’s uit de historie van het voetbal in Schoonebeek te zien.

Schoonebeker vrijwilliger van het jaar

Het sportpark van SVV ‘04 is op 18 juni het decor voor het Voetbal Festijn Schoonebeek. Op het programma staan onder meer een zeskamp, feestavond, walking football, de verkiezing van de Schoonebeker vrijwilliger van het jaar en een wedstrijd tussen Old Stars-teams van Minjak en SC Oranje.

Daarnaast wordt een barbecue gehouden, waarvan de opbrengst naar stichting Isabelle gaat. Deze stichting van de familie Toby en Hellen Klingenberg wil een kinderboerderij opzetten in het dorp.

Meer informatie: www.schoonebeekinactie.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu