Samen met

Tweehonderd dansers verzorgen mooie shows in het Atlas Theater. Evenement Emmen Danst krijgt een vervolg

De dansers op het podium van het Atlas Theater. Foto: Guido Hansman

Maar liefst tweehonderd dansers verzorgden zondag twee mooie shows in het Atlas Theater in Emmen. Hun ouders en familieleden genoten van het evenement Emmen Danst.
Lees meer over
Emmer Courant

Aan Emmen Danst deden leerlingen van zeven dansscholen uit de gemeente Emmen mee. Het evenement was onderdeel van de landelijke Maand van de Amateurkunst. De organisatie was in handen van Greetje Kuipers van Facet, de nieuwe organisatie waarin de bibliotheek en De Kunstbeweging hun krachten hebben gebundeld.

Samenwerking tussen dansscholen was heel goed

,,Het is voor kinderen een mooie ervaring om op te treden in een professioneel theater. Het is bijzonder om te zien hoe trots de ouders dan zijn. De samenwerking tussen de dansscholen was heel goed, wat resulteerde in twee totaal verschillende voorstellingen.”

Kuipers vervolgt: ,,Ik merk dat de amateurkunstsector moet opkrabbelen na de coronaperiode. Voor verenigingen en dansscholen is dat intensief. Dit project geeft ze hopelijk een steuntje in de rug. De voorbereidingen voor 2023 gaan binnenkort van start waarbij we de inbreng en ideeën van de dansscholen meenemen om er weer iets moois van te maken.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu