Samen met

Van Gogh waart door het Rensenpark: Drie projecten kunnen rekenen op een subsidie van de provincie

De zelfportretten van Vincent van Gogh. Eigen foto

Drie culturele projecten in het Rensenpark in Emmen kunnen rekenen op een subsidie van in totaal 35.000 euro van de provincie Drenthe. Het gaat om Fotofun Emmen, De Nachtwacht van Emmen en stichting Levende Geschiedenis. De activiteiten hebben allemaal het thema ‘Van Gogh’.
Lees meer over
Emmer Courant

Wethouder Dewy Leal: ,,Het Rensenpark is de plek voor kunst, cultuur en innovatie in Emmen. Door deze bijdrage moedigen we culturele activiteiten aan voor jong en oud. En deze activiteiten geven alvast een mooie opmaat naar het Van Gogh Jaar 2023.”

In december bestaat fotografieclub Fotofun Emmen tien jaar. Om dit te vieren realiseert een groep actieve fotografen deze zomer een buitenexpositie in het Rensenpark, tegenover seniorencentrum Cho50+. De expositie is geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh.

De Nachtwacht van Emmen

Stichting De Nachtwacht van Emmen startte enkele jaren geleden met het schilderen van een zo natuurlijk mogelijke kopie van het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt. Zo’n zeventig vrijwilligers werkten mee aan dit project in het Savannegebouw. Sinds de opening in februari 2017 heeft het project bijna 60.000 bezoekers ontvangen.

Sinds vorige maand zijn ook 35 nageschilderde zelfportretten van Vincent van Gogh te zien. Ze zijn gemaakt door 35 verschillende amateur kunstschilders. Ook is het project ‘De Legende van Rembrandt’ gestart.

Geschiedenis komt tot leven

In het najaar organiseert Stichting Levende Geschiedenis een interactief spel voor de hele familie met als thema Van Gogh. Tijdens het spel komt de geschiedenis tot leven, waarin de bezoeker zelf de hoofdrol speelt. Het zogenoemde ‘theaterspel’ speelt zich af door het hele Rensenpark.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu