Van robots tot virtual reality: Kinderen maken kennis met de wereld van techniek tijdens Innofuture

Burgemeester Eric van Oosterhout opende Innofuture samen met een aantal kinderen vanaf een interactieve vloer. Foto: Heart Workx productions

Een oude busremise aan de Eerste Bokslootweg in Emmen was vrijdag en zaterdag omgetoverd tot een wereld vol techniek en innovatie. Bezoekers keken hun ogen uit. Van robots en virtual reality tot timmeren, solderen en een straatje leggen: er was veel te doen en te beleven tijdens de derde editie van Innofuture.
Lees meer over
Emmen
Emmer Courant

Burgemeester Eric van Oosterhout opende het evenement samen met een aantal kinderen vanaf een interactieve vloer. Een innovatieve vloer met daarop een flipperkast die we van vroeger kennen, maar dan omgebouwd tot een interactief spel die je met je voeten speelt.

Kinderen en jongeren maakten deze dagen op een speelse manier kennis met werkzaamheden en beroepen in de technische sector. Zelf doen en beleven stond voorop. Techniek in alle vormen was aanwezig met een vloeroppervlakte van zo’n 4000 vierkante meter. Van innovatieve technieken gericht op energie, chemie, ICT en robotica tot elektrotechniek, metaal en lassen. Tijdens deze editie was er extra aandacht voor de bouw- en wegenbouwsector.

Techniek is verweven met alles om ons heen

,,We willen een zo’n goed mogelijk beeld geven hoe techniek verweven is in alles om ons heen en hoe leuk het is om in een van deze technische sectoren te werken’’, vertelt initiatiefneemster Linda Meijer van Innofuture. De vrijdag was speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Meer dan 1500 jongeren uit klas 1 brachten een bezoek. De zaterdag was voor iedereen vrij toegankelijk en hiervan werd volop gebruikt gemaakt tot laat in de middag.

De locatie van de oude busremise in Emmen is niet zomaar gekozen. Op deze plek verrijst binnen zo’n twee jaar een groot innovatiecentrum. Dit wordt de hotspot in de regio waar techniek, innovatie, onderwijs en het bedrijfsleven samenkomt. De perfecte locatie voor een Innofuture evenement, besluit Meijer.

Nieuws

menu