Samen met

Vluchtelingenkinderen stralen op bezoek bij FC Emmen

In een grote kring tijdens de opening. Foto: Round Table 55 Emmen

,,Blije kinderen, een stralende zon en iedereen had er zin in!” Dat zijn de duidelijke woorden van Huub van Buul namens serviceclub Round Table 55 Emmen. Samen met de stichting FC Emmen Naoberschap bood de serviceclub zondag veel voetbalactiviteiten aan voor oorlogskinderen uit Oekraïne en ook kinderen uit het Emmer asielzoekerscentrum.
Lees meer over
Emmer Courant

Het moest vooral een erg leuke dag worden voor de jonge bezoekers van stadion De Oude Meerdijk. En dat is gelukt volgens Van Buul. De 32-jarige oud-Emmenaar en huidig inwoner van Zuidwolde vertelt dat zeker 100 kinderen mee konden doen aan voetbalclinics en verschillende andere activiteiten. Uiteraard ontbraken springkussens niet. De speciale dag werd ‘s morgens geopend door de Emmer burgervader Eric van Oosterhout. Vrijwilligers van FC Emmen Naoberschap en Round Table 55 Emmen konden daarna aan de slag.

Volgens Van Buul zet Round Table 55 Emmen - potentiële leden van de serviceclub moeten worden voorgesteld aan het gemêleerde gezelschap - zich in voor meerdere goede doelen. De ondernemer richt zich op de service- en inspanningscommissie van de club. ,,Wij hebben een warme band met FC Emmen Naoberschap United en weten dat deze stichting zich maatschappelijk breed inzet. Wij zoeken verbinding en proberen elkaar te helpen daar waar we kunnen. Zoals zondag dus.”

Geen ‘nee’

De vrijwilligers van Round Table 55 waren zondag vooral ondersteunend aan de slag op het terrein van FC Emmen. Ze verzorgden bijvoorbeeld de lunch en het welkome drinken. Volgens Van Buul kan de organisatie geen ‘nee’ zeggen tegen kinderen uit het nabije azc. ,,Het is volgens ons beter om die kinderen en ook oorlogskinderen uit Oekraïne te benaderen. Alle vluchtelingenkinderen zijn in onze ogen dan ook gelijk.”

En waarom Huub van Buul zich heeft aangesloten bij Round Table 55 Emmen? ,,Ik wil ook als mens mijn netwerk graag vergroten. Ik leer van andere mensen en sta open voor andere meningen.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu