Samen met

Voedselbank Zuidoost-Drenthe heeft nieuwe koelbus: Organisatie is klaar voor strengere regels op het gebied van voedselveiligheid

Willem Meijering (links) en André Boonstra bij de nieuwe koelbus. Eigen foto

Dankzij de aanschaf van een eigen koelbus is Voedselbank Zuidoost Drenthe klaar voor strengere regels op het gebied van de voedselveiligheid. De organisatie voorziet 650 huishoudens in de regio wekelijks van een voedselpakket.
Lees meer over
Emmer Courant

Om de bus aan te schaffen deed de voedselbank voor het eerst in haar bestaan een beroep op het regionale bedrijfsleven. Voorzitter Ton Sleeking van Voedselbank Zuidoost Drenthe: ,,De ondernemers hielpen graag en ruimhartig. Daar zijn we dankbaar voor. Zonder hen was deze aankoop onmogelijk geweest.”

Onder meer vlees, zuivel en diepvriesproducten werden tot voor kort met koelboxen van het depot in Emmen naar de aangiftepunten in de regio vervoerd. Een constante temperatuur van de producten kon op deze manier niet worden gegarandeerd, terwijl dit in de toekomst waarschijnlijk wel verplicht gaat worden.

Voorzorgsmaatregel

De voedselkwaliteit had hier volgens Sleeking niet onder te lijden. ,,Het is een voorzorgsmaatregel. De eisen voor vleesvervoer worden elk jaar aangescherpt. De temperatuurregel kunnen we nu bijvoorbeeld wel waarmaken en daarmee zijn we goed voorbereid op de toekomst.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu