Samen met

Wandelen door het sprookjesachtige Borkener Paradies, net over de Duitse grens

Het Borkener Paradies. Foto: Erik Bloeming

Bij het Heimathaus in het Duitse Versen start op zondag 24 april een sfeervolle wandeling. De tocht gaat door het kleinschalige, bijna sprookjesachtige landschap rondom het dorpje Versen en het Borkener Paradies, vlak over de Duitse grens. De organisatie van de tocht is in handen van het Natuurpark Moor-Veenland en Staatsbosbeheer Veenland.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

De focus tijdens de acht kilometer lange wandeling ligt op de tientallen, nu volop zingende vogelsoorten. Met een beetje geluk, stilte en geduld kunnen de deelnemers meer dan tachtig verschillende vogelsoorten tegenkomen, waaronder vele nachtegalen. De tocht start om 7.30 uur. Aanmelden via e-mail: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl

Staatsbosbeheer Veenland start volgende maand weer met de huifkarritten met de Veenland Express door het Bargerveen. Onder leiding van de boswachter horen de deelnemers van alles over het hoogveengebied en de ontwikkelingen van de laatste jaren. Voor meer informatie: www.meetingnature.nl . Het komende seizoen staan diverse wandel- en fietsexcursies op het programma.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu