Samen met

Wildlands Foto van de Week - 14

Deze ijsbeerdame neemt een heerlijk relaxte pose aan in het water. Foto: Bas Fransbergen

Bas Fransbergen uit Emmen was precies op het juiste moment aanwezig in de ijsberenbaai van Wildlands. Hij legde daar deze zwemmende ijsbeerdame vast en maakte daarmee de Wildlands Foto van de Week.
Lees meer over
Emmer Courant

Wat een mooi gezicht moet het zijn geweest dat deze ijsbeerdame ineens voorbij dreef langs het grote raam. Een heerlijk relaxte pose in het water, alsof ze in alle rust baantjes aan het trekken is. De voorpoot net boven het water versterkt dat kalme beeld alleen maar. Wat nog meer aanspreekt aan de foto is het goede zicht, zowel boven als onder water. Volgens de jury onmiskenbaar een ‘hele vette plaat’.

Van zijn prooidieren eet de ijsbeer vooral het vet. Dat heeft het dier nodig voor de dikke speklaag, die beschermt tegen de ijzige kou op de Noordpool. Door al dat vet kan de ijsbeer zonder problemen vele kilometers door het ijskoude poolwater zwemmen. De ijsbeer heeft geen last van natuurlijke vijanden, maar wel van de opwarming van de aarde. Door de smeltende ijsmassa’s hebben ijsberen namelijk minder mogelijkheden om te jagen op het belangrijkste prooidier: de zeehond.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - voorzien van volledige naam en woonplaats - naar foto@wildlands.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu