Samen met

Wildlands Foto van de Week - 15

Moeraswallaby’s komen na een draagtijd van ruim één maand ter wereld en kruipen onmiddellijk de buidel in. Foto: Sharon de Moor-Seinen

Sharon de Moor-Seinen uit Assen maakte deze keer de Wildlands Foto van de Week. De Assense zag dat de joey - zoals een kleine wallaby heet - met de kop uit de buidel van de moeder ‘spiekte’. Het geheel is een prachtige close-up geworden.
Lees meer over
Emmer Courant
Asser Courant

De tevreden uitdrukking van de joey , het zonlicht van de zijkant en het perspectief van de foto. Alles klopt. Wallaby’s zijn in deze periode van het jaar vaak dankbare fotomodellen; vooral nu er zo’n nieuwsgierig kleintje de groep in Wildlands heeft vergroot. Inmiddels is bij het Emmer park bekend dat deze kleine een gezonde jongedame is. Zij heeft van de dierverzorgers de naam Catootje gekregen.

Moeraswallaby’s komen na een draagtijd van ruim één maand ter wereld en kruipen onmiddellijk de buidel in. Ze zijn dan nog zo klein als een boon. In de buidel nemen ze een tepel in de bek om deze de eerste maanden niet meer los te laten. Na de geboorte zit het jong negen maanden in de buidel. Als ze de buidel definitief heeft verlaten, blijft Catootje zeker nog een maand in de buurt van haar moeder om steeds zelfstandiger te worden. Mannelijke moeraswallaby’s hebben geen buidel.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - voorzien van volledige naam en woonplaats - naar foto@wildlands.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu