Samen met

Wildlands Foto van de Week - 16

Prairiehondjes zien soms schoenveters als geschikt nestmateriaal. Foto: Margriet van Klinken

Margriet van Klinken uit Emmen fotografeerde dit ondeugende prairiehondje. Telkens als de dochter van Margriet haar veter weer gestrikt had, trok het diertje deze weer los. Dit tafereel is de Wildlands Foto van de Week geworden.
Lees meer over
Emmer Courant

De dierverzorgers in het park zien dit ‘ondeugende’ gedrag elk voorjaar weer terug bij de zwartstaartprairiehonden. Deze dieren leven in kolonies onder de grond en op dit moment zijn de eerste jongen daar al geboren. Pasgeboren prairiehondjes blijven de eerste maanden van hun leven onder de grond. Om de kleintjes goed warm te houden en het nest te verstevigen in die weken, zie je de volwassen dieren boven de grond nu op zoek naar nestmateriaal zoals hooi en stro. Ook leggen de dierverzorgers van Wildlands zo nu en dan wol van de schapen of de kamelen uit het park op het terrein bij de prairiehonden.

Maar het vermoeden bestaat dat de knaagdieren ook af en toe de schoenveters van gasten aanzien voor geschikt nestmateriaal en gaan ze het ‘dievenpad’ op. Dat levert dit soort grappige interacties - en dus een foto op het juiste moment - op. Want zo’n veter kan dan wel een goede aanvulling in het nest zijn, meestal zit er echter ook een schoen mét mens aan vast. Het is alleen geen goed idee om de dieren op zo’n moment te willen aaien, want de prairiehonden bezitten scherpe tanden en bijten bijzonder hard.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - voorzien van volledige naam en woonplaats - naar foto@wildlands.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu