Samen met

Wildlands Foto van de Week - 24

Moeder zebra en haar jong stijlvol in galop in Wildlands. Foto: Jari Leijssenaar

Deze schitterende foto van een zebra en haar jong levert Jari Leijssenaar uit Emmen de Wildlands Foto van de Week op. Het lijkt wel of de zebra’s ieder moment het beeld uit kunnen rennen. Wie goed kijkt, kan precies zien waar de zebra’s vandaan komen.
Lees meer over
Emmer Courant

Wat de foto zo bijzonder maakt, is dat er haast beweging in lijkt te zitten. Misschien wel het mooist is het contrast van de rennende zebra’s met het opwaaiende zand.

Zebra’s steken veel energie in het opvoeden van hun veulens. Zebraveulens hebben een zachte, donzige vacht; hun strepen zijn in het begin meestal bruin en wit. De benen zijn al bijna net zo lang als die van een volwassen zebra en ze kunnen 20 minuten na de geboorte al lopen!

Dit is belangrijk, omdat het veulen al heel snel met moeder en de kudde mee moet lopen. De merrie kan het veulen niet achterlaten. Vanaf de geboorte leren veulens hun moeder meteen herkennen aan het streeppatroon.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - voorzien van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu