200 automobilisten worden op de bon geslingerd aan de Boekweitlaan in Hoogeveen. Weg waar veel ongevallen gebeuren blijft een racebaan

Vier auto's waren betrokken bij een ernstig ongeval op de Boekweitlaan. Foto: Andre Weima Fotografie

De politie heeft vorige week opnieuw op snelheid gecontroleerd aan de Boekweitlaan in Hoogeveen. Ruim 200 bestuurders zijn op de bon geslingerd.
Lees meer over
Hoogeveen

De hoogst gemeten snelheid was 89 kilometer per uur. Op de Boekweitlaan is de maximum snelheid 50 kilometer per uur. Tijdens de controle tussen 10.30 en 15.30 uur reden 2395 voertuigen langs. De meeste automobilisten reden tussen de 55 en 70 kilometer per uur. 10 procent reed tussen de 70 en 80 kilometer per uur.

Ongevallen

De politie controleert regelmatig de snelheid op de weg die door de wijk Zuid loopt. Er vinden regelmatig ongevallen plaats, waarvan die eind maart dit jaar heel heftig was. Meerdere voertuigen botsten toen tegen elkaar. Een van de bestuurders werd toen uit het voertuig bevrijd.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu