Albert Evenhuis werkte jaren als docent op de LTS in Hoogeveen: 'Ik had mijn hart verloren aan technisch onderwijs'

De 80-jarige Albert Evenhuis uit Pesse wilde vroeger boer worden, maar het werd het onderwijs. Jarenlang was hij leraar aan de LTS aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. Daarnaast verrichtte hij veel vrijwilligerswerk voor De Pioniers Pesse, De Oranjeruiters, het Dorpscollege, Maatjesagenda, De Wenning, Tafeltje-dek-je en voetbalclub sv Pesse.

Albert Evenhuis heeft veel historisch materiaal van de LTS aan de Kerkstraat, waar hij docent was, aan de Historische Kring Hoogeveen geschonken.

Albert Evenhuis heeft veel historisch materiaal van de LTS aan de Kerkstraat, waar hij docent was, aan de Historische Kring Hoogeveen geschonken. Foto André Weima

Lees meer over
Hoogeveen

Albert Evenhuis werd in de winter van 1943 geboren in Kibbelveen. „De toenmalige minister van landbouw, de heer Kan, de vader van cabaretier Wim Kan, heeft Witteveen en Kibbelveen gesticht door gebieden te ontginnen,” zegt hij. „Daarnaast werden er sparrenbomen geplant. Die werden gebruikt voor de steenkoolmijnen in Zuid-Limburg.” Hij bracht zijn jeugd daar door en bezocht de lagere school in ’t Haantje. „Ik had geluk dat de term ADHD nog niet bekend was, anders had ik vast dat stempel gekregen. Ik was een drukke jongen, die altijd bezig was. Zo gauw ik van school thuis kwam, moest ik helpen op de boerderij van mijn vader. Alles werd verlicht met gaslampen, pas in 1964 kregen we elektrisch licht. De trap naar boven hebben we met fietslampjes verlicht op een 6 volt accu.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's