Als woorden te kort schieten: verlies en rouw verwerken door middel van creatieve werkvormen

In het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen wordt gestart met creatieve bijeenkomsten voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. De twee coaches Paulien Fokkes en Martine van Leeuwen, die beide ook ervaringsdeskundigen met betrekking tot kanker zijn, gaan deze bijeenkomsten leiden. Samen met Joke Dijkema, coördinator van het Toon Hermans Huis, vertelt Paulien Fokker over het ontstaan van de bijeenkomsten met de titel: ‘Als woorden te kort schieten …’.

Paulien Fokkes en gepensioneerd huisarts Joke Dijkema over rouwverwerking in het Toon Hermans Huis.

Paulien Fokkes en gepensioneerd huisarts Joke Dijkema over rouwverwerking in het Toon Hermans Huis. Foto: Andre Weima Fotografie

Lees meer over
Hoogeveen

„Wij hebben een centrum voor mensen die kanker hebben of hebben gehad”, vertelt Joke Dijkema over het Toon Hermans Huis. „Maar er is ook plaats en aandacht voor de naasten en nabestaanden. Onze doelgroep is eigenlijk heel breed, iedereen die met kanker te maken heeft en daarover wil praten kan bij ons terecht. Het contact met onze gasten en de contacten van de gasten onderling zijn het belangrijkste. Hoewel bijna iedereen op een of andere manier met kanker te maken krijgt en er behoefte is aan een gesprek, komen deze niet altijd gemakkelijk van de grond. Daarom bieden we naast gesprekken veel verschillende activiteiten aan.” De groep: ‘Als woorden te kort schieten ...’ is bedoeld voor mensen die hun verlies en rouw willen verwerken door middel van creatieve werkvormen.

Verweven

Nieuws

menu