Annet Bolk is op weg terug na behandeling van borstkanker: ‘Ik ben een wereldburger’

De 36-jarige Annet Bolk uit Hoogeveen noemt zichzelf een wereldburger. Ze maakte een wereldreis van zes maanden en emigreerde naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Na een jaar keerde ze terug naar Nederland, omdat bij haar borstkanker geconstateerd werd. Na jarenlange behandeling en herstel is ze op de weg terug en spreekt ze op 30 mei over het thema Fit na kanker tijdens een gezondheidsdag in Meppel.

Annet Bolk is herstellende van borstkanker en beoefent diverse sporten. 'Van sport krijg ik veel energie.'

Annet Bolk is herstellende van borstkanker en beoefent diverse sporten. 'Van sport krijg ik veel energie.' Foto: Andre Weima Fotografie

Lees meer over
Hoogeveen

Annet Bolk werd geboren in Noordscheschut, waar ze tot haar achttiende woonde. Voetbal was haar sport. Ze was keepster bij Noordscheschut, HZVV, Be Quick en MSC, waarna ze op haar dertigste overstapte naar zaalvoetbal. „Ik speelde bij Extudiantes in Zwolle in de Eredivisie”, vertelt ze. ,,Ik werd geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Eén interland heb ik gespeeld tegen Finland.” Ze bedankte daarna voor de eer, want de wereldburger was toen al bezig met emigratie. Jaren geleden voegde ze de daad bij het woord en zegde haar baan bij de mbo-opleiding Sport & Bewegen bij Landstede in Zwolle op, waar ze acht jaar gewerkt had en maakte een wereldreis van zes maanden. Ze bezocht onder andere Cambodja, Gambia, Oeganda, Ethiopië, Zuid-Afrika en Oman. ,,Tijdens die reis kwam ik tot de conclusie dat mijn toekomst niet in Nederland ligt. Toen ik in Cambodja aankwam was dat heel eng. Waar ben ik aan begonnen, dacht ik toen even. Achteraf is het een onvergetelijke ervaring geweest. Ik raad elke jongere aan een wereldreis te maken. Ik heb er veel vrienden aan overgehouden.”

Armoede

Nieuws

menu