Bewoners De Arend in rep en roer door foutje van Domesta

De Arend. Foto: NDC Mediagroep

Bewoners van De Arend kregen vorige week donderdag een brief in de bus over het feit dat ze geen huurverhoging krijgen omdat ze in een sloopwoning wonen. Dat zorgde voor enorm veel onrust. Bewoners wisten niet dat er al een besluit was genomen en trokken onmiddellijk aan de bel.

Het bleek om een fout te gaan van Domesta. „Het is hartstikke vervelend dat dit is gebeurd”, vertelt woordvoerder Liesbeth de Groot van woningbouwvereniging. „De brief die donderdag is verstuurd was een standaardbrief. We hebben nog geen besluit genomen. We zijn nog steeds aan het kijken of renovatie haalbaar is. Beide opties staan nog open.”

Vrijdag is er meteen een brief gestuurd, per post en per mail, over de fout die Domesta heeft gemaakt. „Goed nieuws is dat de bewoners geen huurverhoging krijgen, maar dat komt dus niet omdat ze in een sloopwoning wonen.”

Domesta onderzoekt samen met de bewoners en adviseursbureau KAW de toekomst van de flat, die 1964 in de wijk Wolfsbos verrees. Wanneer er wel een besluit wordt genomen, is nog niet duidelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Hoogeveen
menu