Boze bewoners centrumgebied Hoogeveen ontvangen brief, maar beloofde infoavond over parkeernota laat nog even op zich wachten

Bewoners centrumgebied Hoogeveen protesteren tegen parkeertarieven. Foto: Andre Weima Fotografie

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen heeft zich aan zijn woord gehouden. Bewoners van het centrumgebied in die plaats hebben een brief ontvangen naar aanleiding van hun protestactie tegen de (concept)parkeernota donderdagavond voor het raadhuis.
Lees meer over
Hoogeveen

Loohuis zegde de boze bewoners donderdagavond toe dat zij uiterlijk dit weekend een uitnodiging zouden krijgen voor een of meerdere informatieavonden. Die belofte bleek echter iets te voorbarig. Hij schrijft in de brief: ‘Op dit moment is nog niet duidelijk hoe en wanneer we dit doen.’ Hij legt uit dat dit te maken heeft met de coronamaatregelen die in acht moeten worden genomen en vraagt de bewoners voor hun begrip daarvoor. Hij doet daarbij alsnog de toezegging dat een brief met een uitnodiging voor de inloopbijeenkomst volgt.

Tegelijkertijd wijst Loohuis de bewoners er nadrukkelijk op dat de (concept)parkeernota geen vastgesteld besluit is. ‘Momenteel loopt de inspraakprocedure. Het zijn dus voorstellen waarop u kunt reageren. Het college neemt vervolgens een besluit en stuurt dit door aan de raad voor vaststelling’, legt hij uit.

Aantal binnengekomen reacties groot

Het aantal schriftelijke reacties dat intussen al bij de gemeente is binnengekomen is volgens Loohuis groot. Ook is een groep inwoners een actie gestart op social media. De burgemeester schrijft dat ook de boodschap tijdens de protestactie is overgekomen. ‘Wij hebben uw argumenten gehoord!’.

De (concept)parkeernota ligt nog tot 28 oktober ter inzage. ‘U kunt dus nog reageren en hoeft zich geen zorgen te maken dat uw reactie niet meer wordt meegenomen’, stelt hij de bewoners gerust.

Wie nog wil reageren kan dat doen via www.hoogeveen.nl/parkeerbeleid.

Nieuws

menu